Activiteiten

Op reis

Op Het Saenredam willen we van onze leerlingen mondige wereldburgers maken. Om dat te bereiken is het goed om ook over onze landsgrenzen heen te kijken. Daarom organiseren we jaarlijks mooie reizen. Voorbeelden van reizen uit voorgaande jaren zijn actieve reizen naar de Belgische Ardennen en de Duitse Alpen. Maar ook een culturele reis naar de prachtige Schotse hoofdstad Edinburgh stond op het programma.

Muziek

Op Het Saenredam krijgt muzikaal talent veel ruimte in de lessen. Maar het muzikale hoogtepunt van het schooljaar op Het Saenredam is al jaren Saenrejam. Op deze avond krijgen alle muzikale talenten van de school een podium om ouders en medeleerlingen mee te laten genieten van hun muziek.

Gay-straight-Alliance

De GSA (gay straight alliance) op Het Saenredam bestaat uit een groep leerlingen en docenten die ervoor zorgt dat de school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. Elke donderdag komen we in de grote pauze bij elkaar in lokaal1.08. In de GSA heerst een veilige sfeer, waar iedereen open over zijn gevoelens kan praten. Worstel jij met je geaardheid? Ben je verliefd? Schelden ze je uit voor homo en vind je dat niet kunnen? Het kan allemaal besproken worden in de GSA. Vaak praten we ook gewoon over wat we meemaken op school.

We organiseren ook themadagen zoals Paarse Vrijdag, waarmee we willen laten zien dat iedereen zichzelf kan zijn op onze school. Voor meer info zie; www.gsanetwerk.nl of mail j.luntz@saenredam.nl

P2P

Het Saenredam werkt met de Peer2Peer systematiek. Dat is een systematiek waarbij onze leerlingen de nieuwe leerlingen helpen met het vinden van hun draai Het Saenredam. Door deze methode worden leerlingen actief betrokken bij elkaars leerproces. Leerlingen staan vaak dichter bij elkaars belevingswereld dan docenten en mentoren dat doen. Ook horen en zien zij vaak sneller dingen dan de docenten. De peer leerlingen zijn daarnaast ook een positief rolmodel voor de nieuwe leerlingen.

Aan elke eerste klas zijn twee Peer Leaders gekoppeld. Deze leerlingen zitten in de derde klas en zijn opgeleid om andere leerlingen te begeleiden. De peers ontmoeten de nieuwe leerlingen op de kennismakingsochtend en ze zien ze daarna vooral veel tot de kerstvakantie. Hierdoor maken de nieuwe leerlingen een mooie start op Het Saenredam.