GGD Onderzoek leerjaar 1

Schooljaar: 2020/2021
Ons kenmerk: Gezondheidsonderzoek vo
Telefoon: 075 -651 92 92
E-mail: gezondheidsonderzoekVO@ggdzw.nl
Meer informatie: www.ggdzw.nl
Onderwerp: Gezondheidsonderzoek op school

Geachte ouder(s)/ verzorger(s),

Het coronavirus heeft gevolgen voor ons allemaal. Het vraagt veel aanpassingen in ons leven. Ook voor jongeren zijn dit uitdagende en soms zware tijden. In deze tijden vinden we het extra belangrijk om er te zijn voor uw kind! We kunnen uw kind hulp en advies geven als dat nodig is.

Samen met de scholen heeft de GGD in de volgende twee weken een speciaal lesuur ingepland voor jongeren die in de 1e en 3e klas zitten en die dit jaar nog geen gezondheidsonderzoek van de GGD hebben gehad. Tijdens dat lesuur mogen jongeren onze gezondheidsvragenlijst invullen. In Magister kunt u zien wanneer dit is. Uw kind krijgt de inlogcode voor deze vragenlijst thuis gestuurd. Het is belangrijk dat uw kind dit thuis rustig kan invullen in (bij voorkeur) een afgesloten ruimte.

Deze vragenlijst gaat onder andere over de geestelijke en lichamelijke gezondheid van uw kind. Als uw kind het wil, kan hij of zij zelfs informatie en advies krijgen. Ook de jeugdarts of jeugdverpleegkundige kan uw kind de komende weken bellen om vragen te beantwoorden of zorgen te bespreken. Dit zal dan een arts of verpleegkundige zijn die verbonden is aan de school van uw kind.

Wil uw kind niet meedoen aan het onderzoek? Vul dan s.v.p. het bijgaande antwoordblad in en stuur dit naar gezondheidsonderzoekvo@ggdzw.nl.

Wij vertrouwen er op u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. Heeft u toch nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via tel. 0299 – 74 80 04 (regio Waterland) of

075-651 8340 (Zaanstreek). Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 16:30 uur. U kunt ook via ons contacformulier op www.ggdzw.nl uw vraag stellen.

Met vriendelijke groet,
GGD Zaanstreek-Waterland

Team Jeugdgezondheid