Dag van de Franse Taal: 10 november 2022

Un jour inoubliable

Op het Saenredam hebben we aandacht voor taal, maar ook voor de cultuur van het doeltaalland.
En als wij denken aan Frankrijk gaan onze smaakpapillen feestelijk aan de slag!
Dat hebben we dan ook voor de dag Franse taal op een creatieve manier met onze leerlingen uitgevoerd. Om 20 leerlingen te selecteren die de gerechten mochten koken, hebben we eerst schoolbreed in het Atrium een Kahoot-quiz afgenomen.  Vervolgens hebben de winnaars verschillende Franse gerechten gekookt.  We hebben gekozen voor typische gerechten zoals: Ratatouille, Soupe à l’ognion et Hachis parmentier.

Wij willen onze grote waardering uitspreken voor onze 20 toppers. Ze hebben 4 uur lang heel goed gekookt voor docenten en leerlingen en dat is hard werken. En dat hebben ze absoluut geweldig gedaan!

Naast het feit dat leerlingen gemotiveerd en ontzettend goed bezig waren met het koken, merkten we dat het evenement echt onder alle leerlingen van de school leefde. Leerlingen vroegen op de gangen waar en wanneer zij het eten konden proeven, en of zij een volgende keer mee konden koken. Wij zagen daarnaast dat de intrinsieke motivatie voor het vak Frans en de Franse taal en cultuur aangewakkerd is bij veel van onze leerlingen. Iedereen was erg nieuwsgierig naar de gerechten en de oorsprong ervan.
Kort samengevat hebben we in een dag veel leerlingen gemotiveerd, een aantal leerlingen iets laten proeven dat ze niet kenden en anderen zien samenwerken en leren in de keuken onder leiding van hun docenten.
Wij hebben veel leerrendement en plezier gezien, en dat is nu waar wij voor staan.

We kijken uit naar de volgende keer!