Met havo 4/ mavo 4 naar Parijs

Afgelopen woensdagmorgen vertrok een dubbeldekker bus vanaf school naar de Franse hoofdstad. De leerlingen van havo 4 en enkele mavo-examenleerlingen maakten met enkele docenten de tocht naar Parijs.

Na een heerlijk ijsje van Berthillon togen we naar de Notre Dame. Leerlingen kregen daar enkele uren vrije tijd en mochten op eigen houtje de stad rond. Enkelen die graag bij de docenten bleven gingen mee naar het Louvre voor een selfie met de Mona Lisa of gingen shoppen in de Galeries Lafayette. Niet nadat er eerst onderweg een graffiti-artiest gevraagd was de Parijse muren met de schoolnaam te versieren. De schoolnaam is er in een mooie rode kleur vereeuwigd!

Einde middag maakten we, met de Eiffeltoren in ons kielzog, een rondvaart over de Seine – jazeker, een rondvaart. Eerst heen, en toen terug. Keek je de hele reis naar rechts dan had je tóch alles gezien. En de leerlingen keken hun ogen uit. Sommigen waren misschien nog nooit buiten de Zaanstreek geweest: “Oh, wat is het hier groots!”

Toen de zon ging zakken hebben we met een groepje heerlijk gegeten bij een bistro en sommige leerlingen gingen voor de traditionele Franse friet van McDonald’s. Met een gevuld buikje liepen we later met ondergaand zonnetje langs de Pyramide van het Louvre en langs de met vergulde beelden versierde Pont Alexandre III naar de Eiffeltoren. Daar stonden we ons te vergapen onder het flikkerende licht wat de toren in de verste verten zichtbaar maakte en sprongen we moe, maar voldaan in de bus. We waren vlak voor het eerste uur terug, maar gelukkig mochten we rechtsreeks naar ons bed!