Welkom

Hartelijk welkom aan alle nieuwe eerste klas leerlingen. Het is spannend om naar een nieuwe school te gaan en kennis te maken met nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken, nieuwe leraren en medewerkers.

Als je een indruk wilt krijgen van het dagelijkse leven op Het Saenredam dan kun je het volgende filmpje bekijken.

Voor de leerlingen die al naar klas twee gaan op Het Saenredam gaan we door met verder leren ontdekken en kiezen. Aan het eind van klas twee maak je een keuze voor een vakkenpakket of een richting waarin je verder wilt leren in klas drie. Een richting die goed aansluit bij een vervolgopleiding op het MBO of die na het behalen van je mavo diploma een vervolg op een havo mogelijk maakt.

Start je in de derde klas, dan merk je dat het vergroten van de leefwereld belangrijk is. In de derde klas gaan we daarom met z’n allen op buitenland reis. Kennismaken met een andere cultuur en andere gewoontes maakt het voor jou makkelijker om straks met veel verschillende mensen te kunnen samenwerken. En samenwerken is belangrijk, omdat er bijna geen beroepen meer bestaan waarbij je alleen maar zelfstandig kunt werken.

Voor de eindexamenkandidaten en hun ouders start een druk jaar. Een jaar waarin je voortdurend testen en toetsen maakt, praktijkopdrachten uitvoert, stage loopt en werkt aan de afronding van je schooltijd op Het Saenredam. Ook besteden we samen met leerlingen en ouders de nodige tijd aan het zoeken naar de goede vervolgopleiding. Een vervolgopleiding die aansluit bij je interesses en mogelijkheden.

En natuurlijk doen we er gezamenlijk alles aan om je te helpen bij het behalen van je diploma. Want leren op Het Saenredam doen we voor een deel samen. Daarnaast helpen we je om zo goed mogelijk zelf te leren. We vinden het namelijk belangrijk dat je leert het beste uit je zelf te halen, je talenten te ontdekken en te ontwikkelen en een diploma te behalen op het hoogst mogelijke bij jou passende niveau.

Daarbij wens ik je namens alle medewerkers van Het Saenredam veel succes!

De heer E. Nieuwenhuis
directeur Het Saenredam