Wij van Het Saenredam

Het Saenredam is de school voor mavo en havo in de Zaanstreek. Onze brugklas duurt twee jaar. Leerlingen hebben dus alle tijd om een goede keuze te maken, hun talenten te ontdekken en zich thuis te gaan voelen.

Op Het Saenredam leren leerlingen stap voor stap zelfstandig worden. Er valt op Het Saenredam ook veel te kiezen. Leerlingen leren bijvoorbeeld programmeren, of iets zelf ontwerpen en dit in de markt zetten. Bij ons mag je fouten maken en kun je rekenen op goede begeleiding.

Op Het Saenredam maken we de leerlingen eigenwijs. Ze maken kennis met de wereld buiten school, door in de klas te praten over het nieuws en door op reis te gaan naar het buitenland. Maar ook door met elkaar te leren en samen te werken aan projecten binnen en buiten school.

Deep Democracy

Deep Democracy is ontstaan in het Zuid-Afrika van na de Apartheid. Deep Democracy is uitgegroeid tot een wijd verbreid gedachtegoed, dat organisaties, groepen en individuen helpt om besluiten te nemen en verschillen te overbruggen. Iedereen doet mee. Voor een inclusieve, wereldse school met veel zelfregie voor leerling en docent is dit een onmisbare bouwsteen.