Office 365

Wat is office 365?

Een website waar bestanden gemaakt (met onder andere Word online, PowerPoint online, Excel online), opgeslagen (in ONEDRIVE) en gedeeld kunnen worden. Docenten kunnen eenvoudig bestanden delen met elkaar of met leerlingen in het SharePoint gedeelte van Office 365. Leerlingen krijgen binnen 365.vozaanstad.nl een OneDrive ter grootte van 1 TB tot hun beschikking.

Waarom office 365?

De huidige manier om bestanden op te slaan op de server van de school is niet meer van deze tijd. Bij office 365 slaan de leerlingen hun gemaakte documenten op in de cloud van office (heet ONEDRIVE). Zij kunnen dan ook thuis of waar dan ook beschikken over hun documenten.

Hoe ga je naar office 365?

Type in je browser volgende URL 365.vozaanstad.nl je ziet dan onderstaand scherm.

Leerlingen loggen in met leerling nummer en wachtwoord. Deze hebben de leerlingen bij het uitreiken van de boeken van de mentor op papier gekregen.

Als het goed is, zie je nu onderstaand beeld verschijnen.

Als je nu bijvoorbeeld met Word een document wilt maken, dan klik je op Word Online. Je komt dan in Word terecht. Je kunt beginnen met het maken van Tekstbestanden. Ben je klaar met je document. Klik dan op de bovenste blauwe balk (er staat standaard Document) en geef je document een naam.