Ouderraad

Even voorstellen

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Welkom op het Saenredam!

Uw kind begint aan een nieuwe fase; de middelbare school.
Het Saenredam vindt de betrokkenheid van ouders bij school belangrijk;
wij willen u daarom graag meer vertellen over onze werkzaamheden.

De ouderraad bestaat uit 6-8 ouders van leerlingen uit verschillende leerjaren. Wij vergaderen 1x in de 6 weken. De directeur van Het Saenredam is hierbij ook aanwezig en we bespreken dan het reilen en zeilen van de school. Deze vergadering geeft Het Saenredam de gelegenheid om de ouderraad te informeren over ontwikkelingen binnen school en de ouderraad de gelegenheid om onze visie of mening te geven over deze ontwikkelingen of het beleid van school. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor de ouderraad om zelf punten aan te dragen.

Twee keer per jaar bespreken wij ook de besteding van de ouderbijdrage. Alle ouders betalen een vrijwillige ouderbijdrage, een deel ervan is bestemd voor de ouderraad (€ 22,50,-). Wij streven er naar om deze ouderbijdrage ten goede te laten komen aan activiteiten voor alle leerjaren. Bijvoorbeeld een schoolfeest, sintviering, de diploma-uitreiking, mentoruitjes enz. Ieder jaar proberen wij de besteding zo af te stemmen dat er een bijdrage gaat naar zowel educatieve als sociale activiteiten.

Ook ondersteunen de leden van de ouderraad bij activiteiten zoals de open dagen en de diploma-uitreiking.

Voor meer informatie: www.saenredam.nl/ouderraad

Nieuwe leden gezocht

Het komende jaar gaan twee ouders de ouderraad verlaten omdat hun kinderen hun diploma hebben ontvangen. Wilt u zich aanmelden als lid voor de ouderraad, contact opnemen met iemand van de ouderraad of een vergadering bijwonen? Dan kan dat via: ouderraad@saenredam.nl

Graag tot ziens!

Namens de ouderraad,

Tessa Sijmons, voorzitter
Frederique Stalenhoef, Claudia Verbree, Henk van Emmerik, Mirella Peereboom en Merlin Wijker-Jurg.